Thursday 7 May 2020

De waanzin van de vrijheid

Het is werkelijk een schande als men ziet hoe de mensen reageren op het versoepelen van de regels. Enkel op de trein, bus en taxis dient men een masker te dragen. Men gaat naar een supermarkt en daar is geen enkel regel die wordt nageleefd, aangezien er geen regels zijn uiteraard. Mensen zonder handschoenen, zonder masker, 50 centimer van mekaar. Groenten en fruit worden bepoteld en betast en uiteraard terug neergeploft in de rekken. Oh ja iedereen is tegenwoordig chef kok, maar van hygiƫne is er geen sprake, dit hoofdstuk zien ze niet in de garde van gert, of van de zichzelf uitgeroepen kok Pascal Naessens. Als het maar organic is.
De mensen hebben psychologische hulp nodig omdat men niet kan sporten, puffend een paar honderd meter lopen en dan liefst je neus snuiten zonder zakdoek, elke fietser ziet zichzelf in zijn gekke truitje als een professionele wielrenner en denkt dat hij in de ronde van Frankrijk rijd. Wandelaars moeten kunnen wandelen en liefst in groep, men is in de waan dat men de Dodentocht aan het wandelen is.
De overheid heeft de hoofdprijs in waanzin, zij hebben geen maskers niet meer dus maak je eigen slunse en laat ons gerust. Kan je niet naaien koop ze dan bij iemand anders en betaal zotte prijzen, het spreekwoord zegt immers ‘ de ene zijn brood is de andere zijn dood’
Nederlanders protesteren tegen de lockdown, of de lof der zotheid.
Kan men nu echt geen regels instellen die het virus blijvend indijken, ik weet dat onder het mom van zogezegd vrijheid je niet wilt in lockdown gaan. Verplicht in de supermarkten handschoenen en maskers, indien men markten openstelt verplicht maskers voor alle verkopers en klanten. Controle en nog eens controle. Niet door de politie want die hebben belangrijker dingen te doen. Maar alle openbare diensten, ministerie ambtenaren, belastingen, gemeente besturen, zitten men hun vingers te draaien en worden doorbetaald haal ze van hun luie konte en post ze voor controle. Wij hebben een volmacht regering, keur een besluit goed dat de controle mensen een identiteitskaart kunnen vragen en de naam noteren van degene die de regels niet volgt, bij tweemaal een overtreding een boete van €500 of een werkstraf van 5 dagen in een ziekenhuis voor van dichtbij te zien wat de ravage van corona is.
Men zal uiteraard moord en brand roepen indien de virus terug opflakkert, dan zal het de schuld zijn van iemand anders en dan maar terug politieke spelletjes spelen.
Wees solidair met mekaar. Vergeet niet dat de slogan nog altijd luid : “ UNION FAIT LA FORCE” en voor de Vlamingen “ Eendracht maakt macht”
Stay safe en volg de regels.

No comments:

Post a Comment